Kajakkurser

 

Som din kajakinstruktör är jag här för att du på ett roligt, inspirerande och säkert sätt ska lära dig det vi övar på. Nedan ser du de kurser jag erbjuder; på vissa behöver du lite paddelvana, medan andra kan du hoppa på även om du är helt nybörjare.

Om du/ni vill gå kursen men inget av datumen passar så kontakta mig så försöker vi hitta en dag som fungerar för dig/er.

Du kan självklart köpa presentkort till samtliga kajakkurser, de gäller i två år.

Nybörjarkurs

Nybörjarkurs

Undrar du om det är lika härligt som det ser ut? Vet du inte om det är något för dig? Du kanske vill prova men vet inte om det är säkert att sticka ut själv?

Jag skulle säga att det är ännu härligare än det ser ut; jag är säker på att det är något för dig; paddla med en erfaren instruktör så får du se själv. Läs mer här.

Tid: 3 timmar

Pris: 795 kr

Säkerhet

Räddning och säkerhet

För att kunna njuta av paddlingen fullt ut, behöver vi känna oss säkra på vattnet. Även om vi håller oss i vad vi tycker är lugna vatten, så kan ändå olyckan vara framme. Vad händer när min kamrat kapsejsar eller skadar sig? Och hur gör jag om jag är själv ute och det värsta händer? I den här kursen går vi också igenom planering och utrustning, men stort fokus ligger på vad en kajakist behöver kunna för att klara sig bättre på vattnet om något oförutsett händer. Läs mer här.

Tid: 5 timmar

Pris: 1295 kr

Teknisk grundkurs

Teknisk grundkurs

När vi väl sitter i våra kajaker så kan vi påverka tre saker. Det är kroppen, kajaken och paddeln. Det finns otaliga kombinationer av de tre, och alla utvecklar sin egen stil under åren de paddlar. Men i grunden är mycket lika, och det är de grundläggande kunskaperna jag lär er på den här intensiva heldagskursen, för att du ska kunna styra dig själv, kajaken och paddeln på bästa sätt. Läs mer här.

Tid: 7 timmar

Pris: 1745 kr

Privatkurs

Privatkurs

Vill du öva framåtpaddling i nio timmar? Får du inte kläm på kamraträddningarna? Önskar du vägledning i vissa styrtekniker några timmar efter jobbet? För dig som har speciella områden inom paddling där du vill utvecklas ytterligare så skapar vi tillsammans en skräddarsydd kurs enligt dina önskemål. Läs mer här.

Tid: Minst 2 timmar

Pris: 495 kr/timme/person

Paddlare i vind och vågor

Vind och vågor

Nu är det dags att ta sig från de skyddade vikarna ut på öppnare vatten och tuffare förhållanden. Mycket ändras när vågorna bryter oväntat över för och akter, landningsplatsen inte längre ser så inbjudande ut och vinden tar din kajak ur kurs. Men det är också något som de flesta stöter på någon gång, och då är det bra att vara förberedd. Läs mer här.

Tid: 7 timmar

Pris: 1795 kr

Mörkerpaddling

Mörker

Denna ovanliga kurs genomförs sent på säsongen då vi får riktigt mörker. Det är inte bara en häftig upplevelse att paddla när både land och vatten är svart, utan det är också en del nya saker att tänka på när man sitter i en liten båt i mörkret. Navigering blir svårare och det krävs lite mer utrustning och kunskap. Men känslan är oslagbar. Läs mer här.

Tid: 3 timmar

Pris: 895 kr

Paddlare i solnedgång

Dygnstur

Denna helt unika kurs är väldigt speciell, men så är det också en väldigt speciell känsla att sitta i en kajak i 24 timmar. Det är få människor som gör sig besväret att genomföra en sådan tur, men de som gör det får en ny syn och uppskattning av kajakpaddling. Nya möjligheter öppnas när man vet hur det är att paddla långt. Förberedelserna blir väldigt viktiga, men en stor del i det är hur man påverkas fysiskt och psykiskt av en sådan strapats. Läs mer här.

Tid: 24 timmar

Pris: 2995 kr

EPP

Examinationer EPP

Det Europeiska paddelpasset är en kunskapsgradering som blir allt vanligare i Sverige. Svenska kanotförbundet examinerar examinatorer som i sin tur examinerar privatpersoner så de kan få sina paddelpass. Läs mer om passet på www.kanot.com

EPP Gul     EPP Grön