Vem är Filip Gullstrand?

Paddlare

Min friluftskarriär startade redan som barn ute i Ekerö kommun, väster om Stockholm. Trangiaköket gick varmt, längdskidorna spändes på, tältnätter adderades, och allteftersom jag blev äldre så blev det fler mil i kajaken, fler meter på klätterklippan och fallhöjdsmetrarna tickade på i skidbackarna. Mest har jag paddlat i Stockholms skärgård, men också i Alaska, Skottland och Nya Zeeland.

Mellan 2007-2010 gick jag två utbildningar i Älvdalen med inriktningarna naturturism samt fjällsäkerhet och ledarskap. Sedan dess har jag levt med friluftsliv på ett eller annat sätt. På somrarna har jag lett otaliga kurser och turer i kajaken, men också jobbat på Stockholms turistbyrå samt andra guidejobb. Vintrar har jag spenderat på skidor i Italien och Japan som skidguide/reseledare, och jag har haft turen att genomföra två jordenruntresor. När jag inte jobbat utomhus så har jag varit säljare i en friluftsbutik, där jag fortfarande också jobbar, och där jag har lärt mig otroligt mycket om utrustning och material. Nu har min passion för att få ut människor på ett säkert, roligt och utvecklande sätt tagit steget till att bli företag.

Under åren har jag gått många utbildningar och kurser och idag är jag certifierad Fjälledare, Wilderness First Responder enligt NOLS, examinerad Guide enligt Nordisk Instruktörslicens, examinator upp till grön nivå enligt EPP samt instruktör för HLR-Vuxen enligt HLR-rådets riktlinjer.